20220511_211824.jpg

Kosten: €210,- incl. koffie/ thee en lekkers 

Teken en schildermateriaal is aanwezig

Locatie: Nieuw Rotsoord

Data: 3, 10, 17, 31 oktober en 7, 14 november

Tijd: 9:30 - 12:15 uur

Aantal deelnemers: 8


 

De Locatie

Nieuw Rotsoord is een groene oase met kleine kinderboerderij, theehuis, speeltuin, en boomgaard in Utrecht dichtbij station Vaartsche Rijn. De cursus vindt plaats in een mooie lichte ruimte op het terrein daarnaast kunnen we als het weer het toelaat tekenen in de tuin en de dierenweiden.

Cursus Tekenen en Illustreren


 

 

Teken en/ of illustreer je graag  en zou je jouw tekenskills willen verbeteren en tegelijkertijd leren om deze technieken op een speelse en losse manier in te zetten? 

In deze cursus gaan we onderwerpen als stilleven, stadsgezicht, landschap, dieren, planten en het mensfiguur op een moderne en speelse manier benaderen. Met lekker veel kleur en populaire teken- en illustratietechnieken zoals (kleur)potlood, fineliner, aquarel, gouache en mixed media technieken.

 

Je leert in deze cursus tekenen naar de waarneming, de basisprincipes van het perspectieftekenen én de beeldende begrippen ruimtesuggestie, kleur en compositie gebruiken. Niet om een zo realistisch mogelijke tekening te maken maar om dat het met deze kennis makkelijker wordt om in jouw tekeningen en illustraties uit te kunnen drukken wat jíj wilt vertellen.

 

Elke les staat er een ander onderwerp centraal en we doen lekker veel oefeningen met materiaal en techniek. Daarnaast kijken we hoe illustratoren en kunstenaars de beeldende begrippen en materialen en technieken gebruiken in hun werk en welk effect dat heeft.

Je leert:

- de beginselen van onderwerpen zoals ruimtesuggestie (perspectief en schaduwen), tekenen naar de waarneming, kleurentheorie

- hoe je deze onderwerpen op een speelse manier eigen kunt maken

- veel oefenen en experimenteren met materialen en technieken

Cursussen

 
2021vrij illustreren.jpg

Kosten: €200- incl. koffie/ thee en lekkers en een klein kadootje wat je in de lessen kunt gebruiken. 

Teken en schildermateriaal is aanwezig

Locatie: Nieuw Rotsoord

Data: 2, 9, 16, 23 en 30 november

Tijd: 9:30 - 12:15 uur

Aantal deelnemers: 8


 

De Locatie

Nieuw Rotsoord is een groene oase met kleine kinderboerderij, theehuis, speeltuin, en boomgaard in Utrecht dichtbij station Vaartsche Rijn. De cursus vindt plaats in een mooie lichte ruimte op het terrein. Tijdens de lessen kun je de tuin en de dierenweiden (schapen, geiten, kippen en vogels) gebruiken ter inspiratie voor jouw eigen werk!

Cursus 
Vrij Illustreren 

Deze korte cursus is voor iedereen die onder begeleiding aan eigen tekeningen of illustraties wil werken. Je krijgt een duwtje in de rug om na de cursus zelfstandig verder te gaan met je eigen unieke werk.

De lessen vinden plaats in een kleine groep waarin veel aandacht is voor elkaars werk. Ik denk met je mee, daag je uit, geef feedback, stimuleer en motiveer! Daarnaast geef ik je individuele opdrachten toegespitst op jouw vragen.

Elke les starten we met een korte oefening of presentatie van ongeveer 20- 30 minuten om de creativiteit wakker te schudden. Daarna ga je aan de slag met je eigen werk en begeleid ik je daarbij. Daarnaast kijken we naar werk van andere illustratoren en houden we werkbesprekingen.

De cursus vindt plaats op nieuw Rotsoord, een kleine kinderboerderij en tuin in Utrecht. Hierdoor heb je tijdens de lessen de mogelijkheid om dieren en planten te tekenen naar de waarneming.

Wat leer je?

- Specifieke tekenskills toegespitst op wat jij wilt leren

- Inzicht in jouw unieke creatieve proces

- Leren werken met verschillende materialen zoals gouache, aquarel, tekentechnieken, mixed media, collage, druktechnieken

- Uit je comfortzone komen, vrijer leren werken

- Onderzoek doen naar je eigen stijl

 

 
 
 
IMG_0875_edited.jpg

Online Workshop

Botanisch Illustreren

Aquarel

23 juni 2021

Datum: 

Kosten: €40,- ipv €45,-

Via: Zoom

Tijd: 09:30- 12:30

Benodigdheden: grijs potlood, aquarelpapier en aquarel/ waterverf, fineliner

Deelnemers: Max. 10

Deze workshop van 3 uur is een kennismaking met Botanisch Illustreren en met het werken met aquarel. De planten/ bloemen die je thuis hebt staan centraal en je gaat tekenen naar de waarneming. Je leert hoe je krachtige vormen tekent en diepte creëert in je illustratie door te werken met aquarel.

Tijdens de les doen we verschillende korte en langere tekenoefeningen en oefeningen met aquarel. Daarnaast krijg je individuele feedback en houden we een korte werkbespreking met de groep. 

Julie Fleischer - Vrij illustreren.jpg

beeld: Julie Fleischer

VOL

Kosten: €180- incl. koffie/ thee en lekkers 

Teken en schildermateriaal is aanwezig

Locatie: Nieuw Rotsoord

Data: nog niet bekend

Tijd: 9:30 - 12:00 uur

Aantal deelnemers: 8


 

De Locatie

Nieuw Rotsoord is een groene oase met kleine kinderboerderij, theehuis, speeltuin, en boomgaard in Utrecht dichtbij station Vaartsche Rijn. De cursus vindt plaats in een mooie lichte ruimte op het terrein.

Cursus 
Prenten Illustreren


 

Tijdens deze cursus van 5 x 2,5 uur maak je elke les een nieuwe illustratie. Steeds staat er een ander thema, kort verhaal of gedicht centraal.

Je leert hoe je dit thema of korte verhaal kunt verbeelden en hoe je de begrippen ruimte, kleur en compositie kunt gebruiken om jouw illustraties sterker te maken. We werken met gouache, aquarel, kleurpotlood en collagetechnieken. 

In deze lessen doen we inspiratie op door naar illustraties te kijken en je leert hoe andere illustratoren hun boodschap overbrengen.

Aan het eind van de lessen neem je jouw idee- en compositieschetsen, kleur- en materiaalexperimenten én 5 illustraties op mooi stevig papier mee naar huis.

Wat leer je?

- hoe je illustratie maakt bij een bepaalde inhoud 

- hoe je op een idee komt voor een illustratie en hoe je dit kunt uitwerken; van idee tot schetsen tot illustratie 

- de begrippen: ruimte, kleur en compositie gebruiken om je illustraties sterker te maken en betekenis te geven

- zelfverzekerder te tekenen en te schilderen

- snel werken, en in korte tijd een illustratie maken