Cursussen (online en offline)

2021vrij illustreren.jpg
special edition

Kosten: €200- incl. koffie/ thee en lekkers en een klein schetsboekje met speciaal tekenpotlood

Teken en schildermateriaal is aanwezig

Locatie: Nieuw Rotsoord

Data: 26 januari en 2, 9, 16 en 23 februari

Tijd: 9:30 - 12:00 uur

Aantal deelnemers: 5


 

De Locatie

Nieuw Rotsoord is een groene oase met kleine kinderboerderij, theehuis, speeltuin, en boomgaard in Utrecht dichtbij station Vaartsche Rijn. De cursus vindt plaats in een mooie lichte ruimte op het terrein. Tijdens de lessen kun je de tuin en de dierenweiden (schapen, geiten, kippen en vogels) gebruiken ter inspiratie voor jouw eigen werk!

Cursus 
Vrij Illustreren

26 januari
2,9, 16 en 23 februari

 

Deze korte cursus is voor iedereen die onder begeleiding aan eigen tekeningen of illustraties wil werken. Je krijgt een duwtje in de rug om na de cursus zelfstandig verder te gaan met je eigen unieke werk.

De lessen vinden plaats in een kleine groep waarin veel aandacht is voor elkaars werk. Ik denk met je mee, daag je uit, geef feedback, stimuleer en motiveer! Daarnaast geef ik je individuele opdrachten toegespitst op jouw vragen.

Elke les starten we met een korte oefening of presentatie van ongeveer 20- 30 minuten om de creativiteit wakker te schudden. Daarna ga je aan de slag met je eigen werk en begeleid ik je daarbij. Daarnaast kijken we naar werk van andere illustratoren en houden we werkbesprekingen.

Special edition

De cursus vindt plaats op nieuw Rotsoord, een kleine kinderboerderij en tuin in Utrecht. Hierdoor heb je tijdens de lessen de mogelijkheid om dieren en planten te tekenen naar de waarneming.

Wat leer je?

- Specifieke tekenskills toegespitst op wat jij wilt leren

- Inzicht in jouw unieke creatieve proces

- Leren werken met verschillende materialen zoals gouache, aquarel, tekentechnieken, mixed media, collage, druktechnieken

- Uit je comfortzone komen, vrijer leren werken

- Onderzoek doen naar je eigen stijl

 

 
 
IMG_0875_edited.jpg
10% korting

Datum: 23 juni 2021

Kosten: €40,- ipv €45,-

Via: Zoom

Tijd: 09:30- 12:30

Benodigdheden: grijs potlood, aquarelpapier en aquarel/ waterverf, fineliner

Deelnemers: Max. 10

Online Workshop

Botanisch Illustreren

Aquarel

23 juni 2021

Deze workshop van 3 uur is een kennismaking met Botanisch Illustreren en met het werken met aquarel. De planten/ bloemen die je thuis hebt staan centraal en je gaat tekenen naar de waarneming. Je leert hoe je krachtige vormen tekent en diepte creëert in je illustratie door te werken met aquarel.

Tijdens de les doen we verschillende korte en langere tekenoefeningen en oefeningen met aquarel. Daarnaast krijg je individuele feedback en houden we een korte werkbespreking met de groep.