Botanisch illustreren_SM-69.jpg

Hi,

ik ben Mathea Westerveld (1984) Illustrator en Docent Illustreren. In 2017 richtte ik Lieverlee op. Onder deze naam illustreer ik in opdracht, geef ik cursussen illustreren en organiseer ik workshops op mooie, groene locaties in Utrecht.

 

In 2006 studeerde ik af als beeldend docent aan Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ik gaf vier jaar les op een middelbare school en werkte als freelance docent tekenen. Ik kon mijn draai in het onderwijs niet helemaal vinden en besloot iets geheel anders te doen: werken bij het Spoorwegmuseum. In 2015 begon het lesgeven toch weer te kriebelen en ging ik als freelance docent aan de slag bij Parnassos Cultureel Centrum. Daar ontdekte ik hoe leuk ik lesgeven vindt en waar mijn kracht ligt! Een cursist vatte het wat mij betreft goed samen: 

(...) Mathea geeft heel leuke, inspirerende oefeningen. Ze maakt de lessen persoonlijk en weet bij iedereen aan te sluiten. Altijd met een positieve en motiverende blik”

Nu vind ik lesgeven en illustreren de twee leukste dingen die er zijn. Nou ja, op een gedeelde eerste plaats met mijn gezin, mijn familie en vrienden.

In 2016 werd ik moeder van Luka en ik woon samen met hem en mijn lief in Utrecht.

Illustraties

 

Mijn grootste inspiratiebronnen voor mijn illustraties zijn: de natuur en de dingen die ik om me heen zie. Ik werk met veel verschillende materialen en combineer analoge en digitale technieken. Kleur speelt een grote rol in mijn werk. Ik zoek graag naar mooie kleurcombinaties die de juiste sfeer weergeven.

Ben je opzoek naar een illustratie op maat en spreekt mijn stijl jou aan? Neem dan contact op met mij.

Opdrachtgevers  o.a:

  • Parnassos Cultureel Centrum/ Universiteit Utrecht

  • het LAK/ Universiteit Leiden

  • IDEA Soest

Samenwerkingspartners o.a:

  • Druk Utrecht

  • Urban Farm Koningshof

  • Oude Hortus Utrecht/ Universiteitsmuseum Utrecht

  • Tuinderij Amelis'Hof