top of page
Botanisch illustreren_SM-69.jpg

Mathea Westerveld (1984)

Eigenaar, docent en illustrator bij Lieverlee

Ik woon in Utrecht met mijn zoontje Luka en mijn lief Boudewijn

Welkom bij Lieverlee!

Mijn naam is Mathea Westerveld 

Van lieverlee betekent gaandeweg. En dit is wat leren tekenen en illustreren voor mij is. Niet iets wat je gewoon kan of niet. Maar iets wezenlijks wat je gaandeweg mag leren. Ik wil jou het plezier van het proces, de weg ernaar toe laten ervaren.

Mijn naam is Mathea Westerveld. Tekenen en schilderen is mijn hobby zo lang ik me herinner. Met de paplepel ingegoten door mijn ouders: Samen tekenen en schilderen aan de keukentafel. En ook mijn creatieve kijk op de wereld heb ik van hen: kijk goed om je heen en er is altijd iets moois te zien.

In 2006 studeerde ik af als docent beeldend aan Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Met als specialisaties Tekenen en Ruimtelijk Vormgeven. De belangrijkste les die ik daar leerde is nog steeds de basis van mijn cursussen: Creëren is een proces, iets wat je mag ontdekken en onderzoeken.

Ik geef les vanuit 4 pijlers:

Beeldende/ illustratieve vaardigheden

Tekenen en illustreren kun je leren, óók als je geen natuurlijk talent hebt voor tekenen. Dit doe ik door mijn kennis van het teken- en illustratievak over te brengen.

De magie van verbeeldingskracht
Tekenen en illustreren is magisch...van een wit papier naar het scheppen van jouw werkelijkheid. 

Beeldende ontwikkelingen en creativiteit

Ik ben verzot op ontwikkeling, op leren. Creativiteit kan je helpen de moeilijkste dingen te leren.

In plaats van je kritische stem die zegt dat je het niet kunt, laten we de verwondering van het leren toe.

Coachend

Ik zie snel wat iemand nodig heeft om zich beeldend te kunnen ontwikkelen. Dit doe ik door goed te kijken naar jouw werk en te luisteren naar wat jij wilt leren

 

bottom of page