top of page
Creatieve coaching IMG-0554.jpg

"Tekenen is een taal waarvan jij de regels mag bepalen"

Door de jaren heen heb ik tijdens mijn lessen Tekenen en Illustreren gemerkt dat creativiteit voor veel mensen belangrijk is;

Je kunnen uiten door te tekenen, ontspannen, op een andere manier je hersens gebruiken, iets moois maken..

Veel mensen voelen de behoefte creatief te zijn of dit verder te ontwikkelen. Helaas zitten er vaak negatieve gedachten in de weg. Zoals: ik kan niet tekenen, anderen kunnen het beter, wat ik doe is al gedaan...

 

Voor mij is tekenen een taal, een taal waar velen van ons enthousiast mee begonnen toen we klein waren. Maar ook een taal die in de kiem wordt gesmoord als we ouder worden: Bijvoorbeeld omdat we tussen de lijntjes moeten leren kleuren of omdat kritische gedachten zeggen dat wat je maakt niet goed genoeg is. 

Alles mogen we leren, een nieuwe taal, koken, een spelletje. Maar als het gaat om tekenen dan vinden we vaak dat je dat gewoon moet kunnen, of er een talent voor moet hebben. 

Terwijl: ook tekenen kan je leren en creativiteit kun je ontwikkelen! En het leuke hiervan is, dat het een taal is waarvan jij de regels mag bepalen! Wat creativiteit is, is voor iedereen verschillend.

De één wordt gelukkig als hij een stilleven tot in de puntjes nauwkeurig uitwerkt.

De ander laat het liever los en maakt een tekening die niet lijkt maar wel heel sprekend is. 

Mijn bedrijf heet Lieverlee en van lieverlee betekent gaandeweg. En dat is wat voor mij het creatieve proces is: een gaande weg.

Iedereen kan tekenen. Maar hoe dat er voor jou uitziet dat mag je onderwerpen aan een proces: door te te leren, te ontdekken, te experimenteren, je te laten inspireren en te spelen.


 

bottom of page