top of page

Reviews

Lotte:

IMG-9863_edited.jpg

Mathea zet in haar cursussen een positieve en fijne sfeer neer, waarin je handvatten krijgt om zelf een illustratie te maken en vooral leert durven, doen, kiezen en met overtuiging werken. Voor mij precies wat ik nodig had om niet alleen de teken-kriebels te voelen, maar nu ook op papier te krijgen. Mathea’s enthousiasme en vaardigheid jouw stijl uit te lichten, maakt dat je je eigen handschrift leert kennen en ontwikkelen. Dat geeft ruimte en inspiratie. Ik kom graag nog eens terug! 

Judith:

IMG_2787.jpeg

Een jaar geleden deed ik voor het eerst (nog net vóór Corona) een workshop van meerdere dagen met Mathea op het prachtige Terschelling. Mathea heeft een bijzondere manier van lesgeven en haalt echt het beste in je naar boven. Ze kan heel goed observeren, uitleggen en je de juiste richting opsturen als je dat nodig hebt. Voor mij is deze workshop het begin geweest van een nieuw avontuur waarbij tekenen en illustreren sindsdien een belangrijke rol spelen in mijn dagelijks leven.

Julie:

Julie Fleischer - Vrij illustreren.jpg

Wat begon als een groepscursus vrij illustreren werd één-op-één begeleiding online. Mathea dacht telkens met me mee over wat ik wilde bereiken en kon me helder uitleggen wat de sterke en zwakke punten waren van wat ik al had gemaakt. Daarnaast gaf ze praktische tips met live voorbeelden over materiaalgebruik waardoor ik na iedere sessie weer inspiratie had om nieuwe dingen te proberen. Mathea was enorm betrokken, met een kritische blik en veel enthousiasme. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik Lieverlee heb gevonden en kan iedereen een cursus of persoonlijke begeleiding aanraden.

Mariken:

Meisjeinderegen2.jpg

Inmiddels heb ik meerdere workshops bij Mathea gevolgd... live en online. Ik vind haar lessen fijn en constructief. Mathea is enthousiast en weet dat goed over te brengen. 

Met leuke onderwerpen en oefeningen start Mathea haar lessen, die elke keer weer goed voorbereid en onderbouwd met mooie voorbeelden inspireren. Mathea luistert en geeft ruimte aan de obstakels die je tegenkomt waarvoor ze praktische oplossingen biedt, of het nu om materiaal, kleur of compositie gaat. En wat ik knap vind is dat ze je aanmoedigt om je eigen grenzen te verkennen. 

Ellen:

Ellen de lange ros.42.jpg

Hartelijk bedankt voor de superleuke en heel waardevolle cursus Illustreren die ik bij het LAK van je heb gevolgd. 

 

Ik waardeer het enorm hoe je in de laatste les had nagedacht over oefeningen om mijn teken-frustratie te overwinnen. Geweldig! De oefeningen werken enorm goed en ik heb zoveel meer plezier in het tekenen nu. Ik heb veel meer mijn eigen stijl en manier van tekenen gevonden en nu vind ik het opeens ook superleuk om vaker te tekenen, meer te experimenteren en mijn stijl verder te ontwikkelen. 

Kortom: dankzij jouw cursus is het tekenen veel meer gaan stromen, zo superleuk! 

Beeld: Ellen de Lange-Ros

bottom of page